Alaturi de pacienti
Doresc sa aflu mai multe detalii
OncoFort este alaturi de pacientii nostri
Pentru ca nu putem spune stop bolilor care ne macina, avem uneori nevoie de tratament continuu si efectuat responsabil. In situatia actuala legata de pandemia Coronavirusului, echipa OncoFort este alaturi de pacientii nostri. Programarile, analizele, investigatiile si tratamentele, toate serviciile noastre medicale raman accesibile, respectand intocmai masurile de protectie necesare.
Poate omul se poate lipsi de anumite servicii pe o perioada scurta de timp, dar pacientul nu se poate lipsi de tratamentul sau, mai ales daca vorbim despre pacientul oncologic!
Specialistii nostri dedicati ofera diagnostic, tratament si monitorizare in continuare pacientilor, respectand programarile stabilite. Atat personalul nostru cat si pacientii, sunt verificati responsabil prin filtrul epidemiologic pentru a elimina suspiciunile de infectare cu Coronavirus, pentru a va proteja si pentru ca serviciile noastre sa se desfasoare in conditii sigure si optime.
Ne respectam misiunea de a trata pacientii, suntem alaturi de ei si punem suflet in tot ceea ce facem.
Ce putem face in perioada pandemiei?
Avem pentru dvs cateva sfaturi utile pentru aceasta perioada in care multi dintre noi ne-am adaptat rapid schimbarilor aparute in viata noastra. Specialistul nostru psiholog Silvia Cojanu ne recomanda:
1. Sa ramanem informati, utilizand surse oficiale, sigure. Informatiile corecte ne ajuta sa luam decizii corecte, sa rezolvam adecvat problemele cu care ne confruntam. Asa putem sa evitam atat panica si exagerarile comportamentale, cat si minimalizarea pericolului, ce ne poate face sa actionam cu lipsa de responsabilitate, pentru noi si pentru ceilalti.
2. Sa evitam supraexpunerea informationala. In prezent toate mediile de comunicare sunt supraaglomerate cu articole, emisiuni, postari, toate avand acelasi subiect si incercand sa ne capteze atentia prin mesaje uneori alarmiste. Daca alegem sa ne ocupam mintea doar cu problema Coronavirusului, fara sa ne detasam de permanentul flux de idei si imagini trimise catre noi pe tot parcursul zilei, vom fi cu siguranta mai speriati, dar nu neaparat mai informati.
3. Sa fim aproape de oameni dragi, chiar daca fizic suntem departe. Sa vorbim cu ceilalti, chiar la telefon, despre ceea ce ne preocupa, ne va face sa ne simtim conectati, parte a unei comunitati protectoare. Umorul impartasit este o arma puternica impotriva stresului si anxietatii.
4. Sa ne propunem ca, pe langa igiena mainilor, atat de recomandata si riguroasa, sa ne ocupam si de o igiena mentala. Asta inseamna sa ne intoarcem atentia catre noi, catre gandurile noastre, sa ne observam fricile, ingrijorarile si sa le analizam. Sunt ele realiste? Fac referire la lucruri pe care le putem controla? Putem actiona in vreun fel pentru a rezolva problemele ce ne ingrijoreaza? Daca credem ca nu putem face nimic, ca nu putem controla sursa de ingrijorare, atunci este cazul sa ne schimbam atitudinea si modul de raportare mentala la situatie. Ne putem intreba: Exista alte modalitati in care as putea gandi despre aceasta situatie? Care ar fi acestea? Mi-ar fi oare mai utile?
5. Sa ne acceptam emotiile de frica si anxietate, ca pe un raspuns natural, normal in situatii de incertitudine. Observarea propriilor trairi, fara a le nega, fara a le judeca, fara a ne simti vinovati pentru ele, duce la scaderea intensitatii acestora.
6. Sa nu uitam ca responsabilitatea caracterizeaza echipa OncoFort, pentru care pacientul este in prim plan.
Programeaza-te la 021 323 0000