Blog

sterge filtre

Afisati 133 to 144 din 224 articole

Afiseaza

Articole/cancer-vezica-biliara-ONCOFORT
Cancer vezica biliara
Cancerul vezicii biliare este cea mai frecventa malignitate a tractului biliar. Incidenta creste constant cu varsta. Varsta medie la momentul diagnosticului este de 65 ani. Femeile sunt de doua pana la sase ori mai frecvent afectate decat barbatii.
citeste mai mult icon arrow
Articole/cancer-pulmonar-metastatic-OncoFort
Cancerul pulmonar metastatic - CAZ
Cancerul pulmonar reprezinta principala cauza de deces prin cancer la barbati in Romania. Mai nou este o cauza frecventa de mortalitate si in randul femeilor. Principalul factor de risc este reprezentat de fumat.Prognosticul pacientilor diagnosticati cu cancer pulmonar avansat este in general considerat slab, cu o supravietuire mediana de 8-10 luni si o supravietuire de 2 ani de cel mult 10% -20%.
citeste mai mult icon arrow
Articole/cancer-gastric-tratat-ONCOFORT
Neoplasm gastric stadiul IV (Prezentare caz)
Dintre toate cancerele gastrice aproximativ 95% sunt adenocarcinoame. Cancerele cu origine gastrointestinala superioara (esofag, stomac) reprezinta inca o importanta problema de sanatate la nivel global, in special in tarile mai putin dezvoltate.
citeste mai mult icon arrow
Articole/cancer-ovar-ONCOFORT
Tratament cancer ovarian - CAZ
Cancerul de ovar este unul dintre cele mai frecvente cancere ginecologice, dupa cancerul de col si corp uterin. De asemenea, are cea mai mare rata de mortalitatedin cauza faptului ca in majoritatea cazurilor este descoperit tarziu, cand este deja in stadii avansate (III si IV).
citeste mai mult icon arrow
Articole/cancer-gastric-ONCOFORT
CANCERUL GASTRIC
Desi incidenta si mortalitatea prin cancer gastric au scazut in ultimele decenii in mare parte in tarile dezvoltate, cancerele cu origine gastrointestinala superioara (esofag, stomac) reprezinta inca o importanta problema de sanatate la nivel global, in special in tarile mai putin dezvoltate.
citeste mai mult icon arrow
Articole/melanom-cancer-ochi-GRALMEDICAL
Melanomul ocular
Melanomul este cel mai frecvent tip de cancer intraocular si are o forma foarte agresiva. Melanomul este un tip de cancer care se dezvolta in celulele care produc melanina, pigmentul care da culoare pielii. Ochii oamenilor contin acest tip de celule, deci pot dezvolta melanomul ocular. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de melanom uveal.
citeste mai mult icon arrow
Articole/cancer-pulmonar-toma-ONCOFORT
Cancerul bronho-pulmonar
Cancerul pulmonar tine capul de afis al neoplaziilor atat la capitolul incidenta, dar mai ales la cel al mortalitatii, din pacate. Si daca pana nu de mult era un cancer care afecta intr-o foarte mare proportie barbatii, acum balanta tinde sa se egalizeze cu femeile.
citeste mai mult icon arrow
Articole/cancer-pancreatic-ONCOFORT
Cancerul de pancreas
La nivelul global cancerul de pancreas prezinta o crestere a incidentei si mortalitatii, reprezentand conform datelor actuale la nivelul Statelor Unite ale Americii, a zecea cauza de cancer si a patra cauza de deces prin cancer. Este o boala in special a varstnicilor, 90% din cazuri aparand dupa varsta de 55 de ani.
citeste mai mult icon arrow
Articole/test-anticorpi-sars-cov-2-OncoFort
Test Anticorpi SARS-CoV-2
Cu toate ca s-au redus masurile de restrictie impuse de noul coronavirus, sa nu uitam ca virusul este inca aici!
citeste mai mult icon arrow
Articole/cancer-mamar-metastatic-Gral
Tratament cancer mamar metastatic - CAZ
Cancerul de san este adesea descoperit in stadii avansate din cauza lipsei screeningului. Este esential ca fiecare femeie sa efectueze periodic consult de specialitate si investigatii de control. Descoperit in stadii incipiente, creste atat eficienta tratamentului cat si sansa de supravietuire.
citeste mai mult icon arrow
Articole/marker-tumoral-ONCOFORT
Markerii tumorali in screeningul cancerului
Cancerul reprezinta a doua cauza de deces la nivel mondial, dupa bolile cardiovasculare. Incidenta mortalitatii din cancer a crescut foarte mult in ultimii ani. Exista mai multi factori de risc care pot influenta aparitia cancerului, cum sunt consumul de tutun si alcool, alimentatia nesanatoasa și inactivitatea fizica. 30–50% din cancere pot fi prevenite prin reducerea factorilor de risc si prin depistarea precoce. Cum putem face asta? Prin screening si analize de laborator periodice. Ce rol au markerii tumorali in monitorizarea cancerelor si pot ei fi folositi in testele de screening?
citeste mai mult icon arrow
Articole/neoplasm-colon - ONCOFORT
Tratament cancer de colon - CAZ
Cancerul de colon reprezinta a 2-a cauza importanta de morbiditate si deces in Romania, conform Institutului Național de Sanatate Publica.
citeste mai mult icon arrow

Contact

Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.