Blog
Categorii
Cauta
sterge filtre
Afisati 85 to 96 din 239 articole
Afiseaza
De ce nu s-a găsit încă un remediu pentru cancer? Dr. Paul Toma - medic oncolog
citeste mai mult
Un medic oncolog vorbește despre vindecarea cancerului, testele de screening, care ar trebui să fie abilitatea unui medic oncolog și relația acestuia din urmăcu pacientul oncologic. Totul în podcastul ”Anatomia lui GRAL”. Ai și tu întrebări pentru specialiștii noștri, urmărește podcastul (video sau audio)și scrie-ne despre ce temă ai nevoie să vorbească specialiștii noștri în noul podcast!
Totul despre radioterapie
citeste mai mult
Află totul despre radioterapie și care sunt beneficiile efectuăriiradioterapiei în incinta Spitalului OncoFort.
Radioterapia cu iod in boala Basedow Graves
citeste mai mult
Boala Basedow Graves este cea mai frecventă cauza de hipertiroidism. Unul dintre tratamentele sugerate pentru această afecțiune este radioterapia cu iod (iodoterapia).
Mastectomie - un prim pas în lupta împotriva cancerului mamar
citeste mai mult
Mastectomia reprezintă o intervenție chirurgicală de îndepărtare parțială sau totală a țesutului mamar, folosită ca tratament chirurgical pentru cancerul de sân.
Află mai departe ce este mai exact o mastectomie, care sunt principalele tipuri de mastectomie, cum este efectuată intervenția, ce riscuri și contraindicații există, dar și cum arată recuperarea după o astfel de procedură chirurgicală.
Pacientul oncologic și animalele
citeste mai mult
Relația dintre om șianimalul său de companie este una deosebităși importantă pentru bunăstarea amândorura. Cum este însă situația cu pacientul oncologic și animalele sale de companie?
Teste genetice în afecțiunile oncologice
citeste mai mult
Cancerul se dezvoltă din cauze variate, una dintre acestea ar putea fi apariția unor mutații genetice care afectează ciclul de diviziune al celulei. Aceste mutații pot apărea ca urmare a unor factori externi sau pot fi moștenite de la părinți.
Factori declanșatori cancer
citeste mai mult
Cercetările au arătat că factorii principali care sunt responsabili de apariția cancerelor pot fi ușor evitați. Fumatul, alcoolul, obizitatea și activitatea sexuală neprotejată sunt unii dintre aceștia.
Medicina nucleară: scintigrafia, radioterapia cu iod
citeste mai mult
Medicina nucleara este o metodă de diagnosticare a bolilor oncologice prin radiotrasor și o substanță de transport. Celulele canceroase atrag radiotrasorul devenind astfel vizibile chiar și în zonele cele mai ascunse.
Cancer de colon (colorectal)
citeste mai mult
Din păcate, lanivel mondial, România se află pe locul 3 cu cele mai multe cazuri de cancer de colon (colorectal) depistate în ultimii ani.
Procedura CBCT în radioterapie
citeste mai mult
CBCT crește eficiența radioterapiei oferind o vizibilitate mai bună a tumorii. Iar în plus, doza de iradiere a acestei investigații este de 10 ori mai mică decât la un CT normal.
A învins cancerul rinofaringian pentru a-și putea crește copilul (caz real)
citeste mai mult
În articol veți putea afla detalii cu privire la cazul unei paciente care a luptat împotriva cancerului rinofaringian care i-a paralizat pleopa, dar care în final a reușit să iasă învingătoare.
Viața după radioterapie, ce urmează?
citeste mai mult
Pacienții care urmează tratamentul de radioterapie trebuie să știe la ce efecte secundare trebuie să se aștepte și care sunt pașii de urmat (după radioterapie ce urmează). De asemenea, în articolul prezent vei afla și cum trebuie să procedeze pacientul pentru revenirea la stilul de viață anterior (începerea serviciului).
Contact
Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?
Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy and
Terms of Service apply.