Podcast medical oncologie
Doresc sa aflu mai multe detalii
Podcastul ”Anatomia lui GRAL”
Sănătate, medicii, pacienți, oncologie și relațiile dintre acestea
Subiecte și medici:
- dr. Paula Toma - Despre importanta testelor genetice oncologice
- dr. Georgeta Liga - medic radioterapie (Viața după radioterapie a pacientului oncologic: pt II)- click aici!)
-
dr. Paula Toma - medic oncolog (De ce nu s-a găsit încă un remediu pentru cancer? - click aici!)
-
dr. Ionuț Sandu - medic chirurg (Este tiroida cauza tuturor problemelor de sănătate? - click aici!)
-
dr. Cristina Goanță - medic ORL (Somnul și somnologia - somnul sănătos! - click aici!)
-
dr. Claudiu Anghel - chirurg oncolog (Este chirurgul mâna lui Dumnezeu? - click aici!)
Ramuri medicale: oncologie medicală, biopsii, crioablație, intervenții laparoscopice (hernii, eventrații, bariatrică, colorectală etc), chirurgie oncologică, somnologie
Viața după radioterapie a pacientului oncologic: pt. 2 #ep. 11 - dr. Georgeta Liga (medic specialist radioterapie)
În acest podcast doctorul Georgeta Liga discută despre radioterapie. Podcastul audio/video aici!
Viața după radioterapie a pacientului oncologic #ep. 10 - dr. Georgeta Liga (medic specialist radioterapie)
În acest podcast doctorul Georgeta Liga discută despre radioterapie. Podcastul audio/video aici!
Medicul de familie - primul pas în parcursul medical al pacientului #ep. 9 - dr. Dorina Chelărescu (medic primar medicină de familie)
În acest podcast doctorul Dorina Chelărescu discută despre medicina de familie. Podcastul audio/video aici!
Cancerul de colon. Cât trăiești cu această afecțiune? #ep. 8 - dr. Claudiu Anghel (medic primar chirurgie generală)
În acest podcast doctorul Claudiu Anghel discută despre cancerul de colon. Podcastul audio/video aici!
Este tiroida cauza tuturor problemelor de sănătate? #ep. 7 - dr. Ionuț Sandu (medic primar chirurgie generală)
În acest podcast doctorul Ionuț Sandu discută despre problemele de tiroidă. Podcastul audio/video aici!
Ce simte un medic când trebuie să își trateze de cancer propriul membru al familiei? #ep. 6 - dr. Cezar Bețianu (medic primar radiologie-imagistică)
Cancerul este o patologie care nu se uită la om ca mai apoi să lovească doar pe cineva anume. Inclusiv medicii și rudele acestora pot fi loviți de această afecțiune nemiloasă. Ascultă-l pe dr. Cezar Bețianu cum a procedat și ce a simțit când a aflat că mama sa suferă de cancer, într-un podcast medical. De asemenea, acesta ne povestește de un nou tratament care distruge cancerul - crioablația. Podcastul audio/video aici!
Este chirurgul mâna lui Dumnezeu? #ep. 5 - dr. Claudiu Anghel (medic primar chirurgie oncologică)
În acest podcast doctorul Claudiu Anghel discută despre o dublă traumă a pacientului oncologic: aflarea veștii că suferă de această patologie și durerea fizică. Află cum medicii îi ajută pe pacienții cu neoplazii, care au suferit o intervenție chirurgicală, să se recupereze. Podcastul audio/video aici!
Arde radioterapia pielea sau țesuturile sănătoase? #ep. 4 - dr. Constantin Ciubotaru (medic radioterapeut)
Știm deja că radioterapia este un tratament oncologic local și nedureros. Dar ca oricare terapie utilizată în lupta cu neoplaziile și radioterapia are efectele sale secundare, iar unul dintre acestea este iradierea sau mai bine spus ”arderea” celulelor. Dr. Constantin Ciubotaru, radioterapeut, ne spune cât de tare arde radioterapia celulele sănătoase ale organismului și cum putem evita sau trata aceste arsuri. Podcastul audio/video aici!
Există o formă de chirurgie mai blândă? #ep. 3 - dr. Gabriel Matei (medic primar chirurgie) și dr. Ștefan Tucă (medic primar chirurgie)
Recuperarea după chirurgie este un proces destul de greu. Pacientul și în special pacientul oncologic se va confrunta inclusiv cu urmele (cicatrici) lăsate de acest tip de tratament. Însă, există un tip de chirurgie mai blândă? La această întrebare ne răspund doi medici chirurgi care activează inclusiv în sfera oncologică printr-un tip de chirurgie care nu lasă cicatrici, dr. Gabriel Matei și dr. Ștefan Tucă, ambii specializați în chirurgia laparoscopică. Podcastul audio/video aici!
Somnul și somnologia - somnul sănător! #ep. 2 - dr. Cristina Goanță (medic primar ORL)
Într-un secol al vitezei și al tehnologie somnul a început să fie destul de tulburat și puțin odihnitor. La GRAL Medical, prin ramura medicală numită somnologie putem contribui la îmbunătățirea somnului. Medicul primar Cristina Goanță ne vorbește despre cum putem avea un somn odihnitor în ciuda agitației societale. Podcastul audio/video aici!
De ce nu s-a găsit încă un remediu pentru cancer? #ep. 1 - dr. Paula Toma (medic primar oncolog)
Din păcate, cancerul este afecțiunea secolului XXI. Și ce este și mai îngrijorător este că statisticile arată din ce în ce mai multe cazuri depistate. Totuși există și vești bune date de cazurile care pot fi tratate și chiar vindecate datorită identificării celulelor precanceroase prin diferite teste de screening. Dr. Paula Toma, medic primar oncologie medicală (medic oncolog) ne vorbește despre cancer, dspre cum ar trebui să fie relația dintre medicul oncolog și pacientul oncolog, și nu în ultimul rând care sunt metodele de screening. Podcastul audio/video aici!