Tratament tumora cerebrala recidivata in sectia de Chimioterapie (Prezentare caz)
Doresc sa aflu mai multe detalii
Glioblastomul este un tip de cancer al creierului si este una dintre cele mai frecvente forme de tumori maligne in randul adultilor. Acest tip de cancer este foarte agresiv si se poate dezvolta si raspandi foarte rapid. Deoarece glioblastomul poate creste rapid, simptomele apar mai mult din cauza cresterii presiunii la nivelul creierului: dureri de cap constant, convulsii, senzatii de greata inexplicabile, probleme de vedere (cum ar fi vederea incetosata), dificultati in vorbire, schimbari de personalitate sau de comportament, probleme de auz.
Caz tumora cerebrala recidivata (Glioblastom)
Pacienta T.D., in varsta de 50 ani, diagnosticata imagistic (RMN cerebral) in urma prezentarii de episoade recurente de cefalee cu formatiune tumorala parietala dreapta. Pacienta a fost supusa interventiei neurochirurgicale de rezectie a tumorii cerebrale (iunie 2012), examenul histopatologic punand diagnosticul de Glioblastom gr IV WHO. Tratamentul a continuat apoi cu aplicarea de radioterapie si chimioterapie de concomitenta cu Temozolomid, urmata de chimioterapie adjuvanta (cu Temozolomid).
La controalele periodice efectuate nu s-a decelat recidiva bolii pana in luna iunie 2016, cand examenul periodic RMN cerebral deceleaza aparitia unei leziuni proliferative in lobul insular drept.
Cazul este supus atentiei comisiei multidisciplinare internationale (formata din profesori de oncologie si radioterapie si din medici de diverse specialitati) a Spitalului OncoFort si se ia decizia reinitierii radioterapiei concomitent cu chimioterapie.
In luna iunie 2017 pacienta a primit radioterapie concomitent cu chimioterapie (Temozolomid) apoi o serie de chimioterapie adjuvanta.
Intrucat RMN-ul cerebral efectuat in luna septembrie 2017 a aratat minima progresie a formatiunii insulare, s-a decis schimbarea tratamentului curent cu chimioterapie cu Lomustina, tratament continuat pana in prezent, cu mici temporizari din cauza neutropeniei, pe toate explorarile imagistice efectuate boala fiind stabila.
Beneficiază de:
⇒ primul consult gratuit de radioterapie
⇒ tratamente de radioterapie și chimioterapie DECONTATE integral (CNAS).
Programează-te la 021 323 0000 sau completând formularul de mai jos