Tumorile cerebrale - CAZ
Doresc sa aflu mai multe detalii
Primele simptome
Pacienta noastra s-a confruntat in prima faza cu usoare dureri de cap. Initial a incercat sa le ignore cu ajutorul pastilelor pentru durere. In timp, vazand ca ele trec din ce in ce mai greu si mai rar, ca nu sunt trecatoare si persista, au aparut ingrijorarile si s-a gandit sa mearga la medic. Prezentandu-se la medicul de familie, a fost trimisa la neurolog. Mai departe, au fost necesare investigatii radiologice pentru a localiza exact cauza problemelor. In urma investigatiilor complexe, diagnosticul a fost crunt, tumora cerebrala.
Ce sunt tumorile cerebrale?
Tumorile cerebrale reprezinta o acumulare in exces de celule anormale ce pot fi benigne sau maligne. Simptomele care pot semnaliza o tumoare cerebrala sunt: durerile de cap, convulsiile, senzatiile de greata inexplicabila, probleme de vedere (cum ar fi vederea incetosata), modificarile fortei musculare la nivelul membrelor, dificultati in vorbire, schimbari de personalitate sau de comportament, tulburari de memorie sau probleme de auz. Nu toate simptomele ne duc cu gandul la diagnosticul unei tumori cerebrale, dar modificarile persistente si cu tendinta de agravare trebuie sa ne trimita imediat la medic.
Inaintea acestui diagnostic, pacienta noastra avea o frumoasa viata profesionala si de familie si mai mult de cat atat, era perfect sanatoasa, o balerina in plina activitate profesionala, o persoana activa fara obiceiuri sau vicii nocive si care nu s-ar fi asteptat niciodata sa i se intample tocmai ei. Primirea diagnosticului a fost un soc pentru pacienta si familie, ceea ce le-a adus multe framantari si ganduri negre.
Tratamentul tumorii cerebrale
In 2015 a venit pentru prima data la consultatie si a fost luata in evidenta de catre medicii din Spitalul OncoFort. Primul pas a fost interventia chirurgicala de extirpare a tumorii, apoi dupa primul consult efectuat in spitalul nostru si dupa discutia cazului in Tumor Board in cadrul echipei mutidisciplinare, pacientei i s-a stabilit un plan de tratament. Acesta i-a fost expus cu toate procedurile ce vor urma (investigatii si tratament), care sunt potentialele riscuri si beneficiile, si au fost lamurite aspectele neclare, intrebarile si temerile pe care le avea pacienta.
S-a stabilit ca si plan de tratament initierea radioterapiei si chimioterapiei concomitente pe care pacienta le-a inceput in august 2015. Pe tot parcursul tratamentului, echipa Spitalului OncoFort i-a fost alaturi, a incurajat-o si i-a oferit speranta reintoarcerii la activitatile dragi. Tratamentul chimioterapeutic a continuat apoi pana in luna august 2016. Pacienta si-a reluat treptat activitatile zilnice si asta i-a dat increderea corectitudinii si beneficiilor tratamentului. Complianta la tratament a fost completa, fiind consecinta fireasca a increderii ca tot ceea ce i-a fost recomandat este in beneficiul ei.
La finalizarea perioadei de tratament, au urmat diverse investigatii pentru evaluarea eficacitatii tratamentului. In urma acestor investigatii, pacienta a realizat ca, impreuna cu echipa formata din medicii Spitalului Oncofort, au determinat succesul deplin, asteptarile si investitita emotionala fiind pe deplin rasplatite.
In prezent, pacienta se afla in evidenta specialistilor Spitalului OncoFort pentru monitorizare oncologica, si-a reluat cu success aceeasi activitate profesionala si este una din balerinele pe care le admiram indelung pe una din marile scene bucurestene. Acum revine cu bucurie la control, are incredere in viitor, in ea si in specialistii care au ajutat-o in momente grele.
Din dorinta de a ajuta un numar cat mai mare de oameni, Spitalul OncoFort pune la dispozitie GRATUIT consultatii de specialitate in oncologie medicala si radioterapie. Detalii si programari pot fi obtinute direct la 021 323 0000 sau la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725).