Blog

sterge filtre

Afisati 1 to 12 din 239 articole

Afiseaza

Articole/citostaticele - medic si pacient in timpul chimioterapiei
Citostaticele: ce sunt, tipuri, mod de acțiune
Rolul citostaticelor este acela de a împiedica multiplicarea celulelor canceroase. În următorul articol veți afla mai multe despre ce sunt citostaticele, câte tipuri de citostaticee există și modul acestora de acțiune.
citeste mai mult icon arrow
cancer mancare
Sfaturi și recomandări legate de alimentația bolnavilor de cancer. Alimente interzise în timpul chimioterapiei
Mulți dintre pacienții oncologici înțeleg, de la bun început, că lupta împotriva cancerului este un proces de durată, care trebuie să reunească nu numai o excelentă echipă medicală, ci și o schimbare a stilului de viață, care să îi permită organismului să mobilizeze toate resursele.
citeste mai mult icon arrow
oncofort sarcom renal
Semnele și tratamentul sarcomului renal: ghid complet pentru sănătatea rinichilor
Sarcomul renal este un cancer rar care se dezvoltă în rinichi, afectând țesuturile moi, cum ar fi mușchii sau vasele de sânge. Este agresiv și poate metastaza rapid. Tratamentul include, de obicei, chirurgie, dar și alte opțiuni, precum radioterapia sau chimioterapia.
citeste mai mult icon arrow
Carcinomul spinocelular
Carcinomul spinocelular: semne, simptome și cum îl poți preveni
Carcinomul spinocelular (CSC) este un tip de cancer de piele care se formează în celulele scuamoase, situate în stratul exterior al pielii. Apare de obicei pe zonele expuse la soare, cum ar fi fața, urechile, gâtul sau mâinile, dar poate afecta și mucoasele sau organele interne. 
citeste mai mult icon arrow
Tumora Klatskin OncoFort
Tumora Klatskin: cauze, simptome și tratament
Tumora Klatskin este un cancer rar al căilor biliare, localizat la hilul hepatic, care provoacă obstrucție biliară și icter. Tratamentul include chirurgie și terapii oncologice.
citeste mai mult icon arrow
lentigo maligna
Lentigo maligna – cum recunoști și previi transformarea în melanom
Lentigo maligna este o leziune precanceroasă care poate evolua în melanom invaziv. Recunoașterea timpurie și protecția solară sunt esențiale pentru prevenire.
citeste mai mult icon arrow
Dr Ana Maria Tebeica
După cât timp poate recidiva cancerul?
Cancerul poate recidiva la intervale variabile după tratament, de obicei în primii 2-5 ani, dar uneori și mai târziu. În acest articol, discutăm factorii ce influențează riscul de recidivă și metodele de prevenire.
citeste mai mult icon arrow
gral-oferta-cancer-san
#PrimaMeaLunăRoz - campanie pentru prevenția cancerului la sân
În luna dedicată conștientizării cancerului de sân, GRAL Medical & OncoFort, anunță lansarea campaniei #PrimaMeaLunăRoz.
citeste mai mult icon arrow
Dr Ana Maria Tebeica
13 mituri despre chimioterapie
În acest articol, Dr. Ana Maria Tebeica, medic specialist oncologie la Spitalul OncoFort Ploiești, demontează 13 mituri frecvente despre chimioterapie, oferind o perspectivă clară și informată asupra acestui tratament esențial în lupta împotriva cancerului.
citeste mai mult icon arrow
cancer renal
Cum recunoști carcinomul cu celule renale și care sunt pașii următori?
Descoperă simptomele esențiale ale carcinomului cu celule renale și află ce pași să urmezi pentru un diagnostic corect și un tratament eficient. Informează-te pentru a-ți proteja sănătatea!
citeste mai mult icon arrow
Colangiocarcinom intrahepatic
Colangiocarcinom intrahepatic: informații esențiale pentru prevenție și tratament
Colangiocarcinomul intrahepatic este un tip rar de cancer care apare în canalele biliare din interiorul ficatului. Aceste canale transportă bila, un lichid digestiv, de la ficat către intestinul subțire. Tumora poate cauza simptome precum icterul (îngălbenirea pielii), dureri abdominale, scădere în greutate și oboseală. 
citeste mai mult icon arrow
imunohistochimie
Totul despre imunohistochimie și testele imunohistochimice
Imunohistochimia (IHC) este o tehnică de laborator care folosește anticorpi specifici pentru a detecta proteinele din celulele și țesuturile unei probe biologice. Aceasta ajută la identificarea și localizarea anumitor markeri moleculari, fiind esențială pentru diagnosticarea precisă a diferitelor tipuri de cancer și alte boli.
citeste mai mult icon arrow

Contact

Aveți întrebări sau vreți să faceți o programare?

Completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Camp Obligatoriu
Eroare procesare - ReCaptcha nu a fost validat
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.